Medical Assistance International

MAI hoofdkantoor BarneveldDe ervaring en de kennis opgedaan in de gewone, dagelijkse ambulancezorg is een heel goede basis om ook professionele zorg te leveren buiten de Nederlandse grenzen en tijdens grote (sport)evenementen. Voor al deze activiteiten heeft UMCG Ambulancezorg een dochterbedrijf: Medical Assistance International, afgekort MAI.

Repatriëring

MAI is onder andere gespecialiseerd in het begeleiden en repatriëren van zieke of gewonde landgenoten vanuit de hele wereld. Vanuit de Europese wintersportgebieden, maar ook vanuit Kazachstan, Bolivia of Afrika. Dat gebeurt door eigen gespecialiseerd medisch personeel en met eigen ambulances over de weg of per (ambulance)vliegtuig. MAI beschikt hiervoor over hoog opgeleide en ervaren ambulanceverpleegkundigen, artsen en medisch specialisten.

Opleidingen
MAI is ook sterk in opleidingen voor hulpverleners in het bedrijfsleven en het opleiden van AED-vrijwilligers. Brandweerlieden, politiemensen, doktersassistenten, huisartsen, huisartsenchauffeurs, bedrijfshulpverleners, of medewerkers in zwembaden en recreatieparken, velen van hen zijn voor het geven van eerste hulp opgeleid door in de ambulancepraktijk ervaren specialisten van MAI.

 Huisartsenondersteuning
In diverse regio’s in ons land zijn medewerkers van MAI steun en toeverlaat van de huisartsen en de huisartsen spoedposten die de medische zorg leveren buiten de gewone praktijktijden. Door MAI opgeleide chauffeurs verzorgen met auto’s van MAI de mobiele ondersteuning van de visiterijdende huisartsen.

Website MAI