De ambulance+ : een rijdend innovatieplatform

Een team van deskundigen en praktijkmensen uit een aantal ambulancediensten binnen het samenwerkingsverband Axira heeft op initiatief van UMCG Ambulancezorg de Ambulance+ ontwikkeld.

De Ambulance+ is meest veelzijdige ambulance die momenteel in Nederland en mogelijk in heel Europa rondrijdt. Een ambulance waarin allerlei nieuwe technologie is verwerkt, waarbij de nadruk ligt op het comfort voor de patiënt, de werkomstandigheden voor de verpleegkundige en de veiligheid voor de andere weggebruikers: van automobilist tot voetganger en fietser. Allerlei nieuwe snufjes worden er op uitgetest.

De Ambulance+ is door z’n ruimte en z’n speciale elektrische brancard geschikt voor het vervoer van iedereen. Te vroeg geborenen, overmatig zwaarlijvige-, en Intensive care patiënt. De ambulance beschikt over een speciale brancard die geheel elektrisch bedienbaar is, waardoor onnodige rugbelasting voor ambulancepersoneel bij het tillen wordt voorkomen. In Drenthe en Friesland hebben wij op een aantal standplaatsen een ambulance+ gestationeerd