De ambulance

Hoe mooi of snel de auto ook is, hoe geavanceerd de apparatuur aan boord ook is … het gaat om de kwaliteit van de hulp en de Zorg. Die Zorg, met een Hoofdletter Z, is in handen van het ambulanceteam.

De ambulancechauffeur

Een ambulancechauffeur doet veel meer dan heel snel, luidruchtig en heel verantwoord rijden. Hij of zij is ook de onmisbare rechterhand van de ambulanceverpleegkundige op de ambulance. Ter plekke en in de auto vormen ze een hecht team. Ze kunnen blindelings op elkaar rekenen. Dit moet ook. Daarom zorgen we er ook voor dat beide zeer goed zijn opgeleid en getraind. Qua kennis en samenwerken.De verpleegkundige

Ambulanceverpleegkundige is een speciaal vak. De verpleegkundige moet van vele markten thuis zijn en vakbekwaamheid koppelen aan grote stressbestendigheid. Het werk is elk moment anders: een spoedbevalling, een bestelde ambulance voor iemand die naar het ziekenhuis moet, een auto-ongeval, een hartaanval, kinderen, ouderen, mensen in shock… zij vertrouwen op de ambulanceverpleegkundige.De verzorgende

UMCG Ambulancezorg kent naast de gewone ambulanceook de Zorgambulance. Een voertuig met heel veel aandacht voor het comfort van de patiënt. De Zorgambulance is speciaal voor een patiënt die geen uitgebreide medische apparatuur nodig heeft tijdens de rit. Twee verzorgenden vormen hier de bezetting. Zij verzorgen de patiënten die bijvoorbeeld voor onderzoek of behandeling naar het ziekenhuis moeten of naar huis kunnen. De Zorgambulance is een geheel nieuw concept.

 .
De voertuigen

Ambulances zijn rijdende eerste-hulp-afdelingen. Ambulanceteams krijgen met de meest uiteenlopende noodsituaties te maken. UMCG Ambulancezorg zorgt ervoor dat alle wagens en de uitrusting altijd in optimale staat zijn. Er kunnen immers levens van afhangen.

UMCG Ambulancezorg beschikt over meerdere soorten voertuigen. Naast de verschillende standaard ambulances, beschikken we over de ambulance+ (ambulances met een liftinstallatie voor speciaal patiëntenvervoer) en ambulancefietsen.