Vacature Huisarts in de functie van Medisch Manager Ambulancezorg ( 8-16 uur per week) | 23-01-2019

Werkomgeving
UMCG Ambulancezorg brengt in Drenthe en een deel van Friesland goede zorg naar mensen. Wij richten onze dienstverlening op de behoefte van patiënten en zetten daarbij vernieuwing in voor goede zorg. UMCG Ambulancezorg heeft geen winstoogmerk. Een positief bedrijfsresultaat wordt ingezet om de kwaliteit van zorg steeds verder te verbeteren. In onze organisatie werken ongeveer 360 vakkundige en vitale medewerkers.


Aanleiding voor deze vacature: 
De ambulancezorg is snel aan het veranderen. De oorsprong van de ambulancezorg ligt in het vervoeren van patiënten. In de avond- nacht en weekenddiensten leidt ruim 30% van de inzetten van de ambulance tot hulp ter plaatse, zonder vervoer. De samenwerking met de huisartsen wordt hierbij steeds intensiever. Ook op de meldkamer Noord Nederland wordt samengewerkt met huisartsendiensten om afspraken te maken over prioriteiten en inzetten. UMCG ambulancezorg groeit in de rol van zorgaanbieder en zoekt daarom expertise op het gebied van huisartsenzorg. 
 

Functiebeschrijving
U geeft mede vorm aan en adviseert over het medisch-inhoudelijke beleid vanuit het perspectief van de huisartsengeneeskunde en houdt toezicht op de implementatie en uitvoering ervan.
U hebt periodiek overleg met huisartsendiensten in Drenthe en Friesland, over grensgevallen van zorg, incidenten en ontwikkelingen. Intern heeft u regelmatig afstemming met de andere medisch managers ambulancezorg, verpleegkundig specialisten en de directie.

Wat vragen wij
U bent een ervaren huisarts en u hebt affiniteit met de spoedzorg. U bent in staat om vanuit medische kennis en visie de kwaliteit van het medisch handelen van ambulancemedewerkers binnen het domein van de huisartsengeneeskunde te bewaken. U volgt de ontwikkelingen binnen de acute zorg en anticipeert hierop.
Deze functie vraagt van u dat u goed kunt samenwerken en u in bijzondere situaties snel kunt schakelen. Stressbestendigheid, goed kunnen organiseren, prioriteren en goede sociale vaardigheden zijn van belang.

Wat bieden wij
Wij bieden een boeiende en afwisselende functie die u goed kunt uitoefenen naast uw huidige werk. Het is gemiddeld voor één dag per week. Aangezien het om een nieuwe functie gaat, zal de precieze invulling in overleg plaatsvinden, evenals de werktijden.


Informatie
Wilt u meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Roelof Lettinga, medisch manager Ambulancezorg, of Robert van Barneveld, directeur Zorg, via 088-1166130. 
 

Solliciteren kan via: https://bit.ly/2T7LeYj  tot en met 3 februari 2019

Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Axira