Vacature Instructeur chauffeur | 19-12-2018

Zorg jij er samen met Team Opleidingen voor dat onze chauffeurs de poleposition behouden?

En rijd jij probleemloos door de stad of door de duinen? Dan ben jij de instructeur die wij zoeken.

Instructeur chauffeur (50% - 100%)

UMCG Ambulancezorg zorgt er in Drenthe en een deel van Friesland samen met ketenpartners voor dat iedereen, altijd en overal, goede (ambulance)zorg krijgt. We stellen de patiënt centraal. Door te investeren in de kwaliteit van mensen, materiaal, werkprocessen en samenwerking, organiseren we prima zorg rond de patiënt; nu en in de toekomst. UMCG Ambulancezorg heeft geen winstoogmerk. Positief bedrijfsresultaat wordt ingezet om de kwaliteit van de zorg steeds verder te verbeteren. UMCG Ambulancezorg werkt samen met de Meldkamer Noord-Nederland. Onze organisatie heeft op dit moment ruim 25 ambulanceposten en er werken ongeveer 380 medewerkers.

Over Team Opleidingen van UMCG Ambulancezorg:

Team Opleidingen is een gedreven, dynamisch en ambitieus team. We faciliteren verplichte scholingen, themadagen, workshops en maatwerk voor de deskundige professionals in de ambulancezorg op het gebied van medische (assisterende) vaardigheden, handelingen en rijvaardigheid. Het ontwikkelen en uitvoeren van creatieve werkmethoden bij de juiste doelstellingen is een dagelijkse uitdaging om de dienstverlening zo optimaal mogelijk te faciliteren en de vakbekwaamheid te waarborgen.

 

De functie:

Als instructeur chauffeur word je ingezet op rijvaardigheidstrainingen voor ambulancechauffeurs.  Je draagt als opleider bij aan de voorbereiding, uitvoering en afronding van de verschillende leerinterventies gericht op rijvaardigheid, verkeersveiligheid en voertuigtechniek van ambulancemedewerkers UMCG Ambulancezorg.

Dit doe je voor de initiële opleidingen,voor de bij- en nascholing van onze (ambulance)chauffeurs opgenomen in de opleidings- en trainingscatalogus en voor externe partijen zoals bijvoorbeeld ketenpartners. Je levert hiermee een bijdrage aan het vakmanschap en het leren en ontwikkelen van je collega’s en de organisatie.

 

De hoofdtaken:

Voorbereiden en geven van de rijtrainingen

         Je zorgt ervoor dat je je inleest in de materie. Hierna moet de training een invulling krijgen. Je bedenkt oefeningen, maakt (aanvullend) lesmateriaal en regelt organisatorische zaken. Het uitvoeren en evalueren van de trainingen is het vervolg van alle voorbereidingen.

         De trainingen vinden plaats in het klaslokaal, op de openbare weg of bij verkeersveiligheidscentra.

Maatwerk

Je verzorgt maatwerktrajecten voor individuele leervragen van collega’s en levert een bijdrage in de selectie van nieuwe collega’s door het afnemen van rijstijlanalyses.

Bijhouden van het vakgebied

De ontwikkelingen in het vakgebied gaan snel. De autobranche volg je op de voet en je bent graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Ook blijf je zelf opleidingen volgen.

Wat heb je nodig om onze rijinstructeur te worden?

Jij bent communicatief sterk mondeling en op papier. Je staat probleemloos voor een groep om informatie over te brengen en kan adequaat inspelen op vragen of signalen vanuit de groep. Je geeft je leerling de ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en je hebt hierin een coachende en faciliterende rol. Daarnaast kun jij goed zelfstandig werken in de dynamische werkomgeving. Je straalt energie en enthousiasme uit ten opzichte van de materie en weet dit op levendige en verfrissende wijze over te brengen.

Functie-eisen:

Je hebt een afgeronde opleiding op MBO-4 niveau of vergelijkbaar.
Je beschikt over relevante opleiding(en) op gebied van rijvaardigheid en je hebt ervaring met lesgeven.
Je bent in het bezit zijn van de rijbewijs B inclusief het daartoe bijbehorende WRM certificaat.
Ervaring als instructeur en/of coureur in de autosport is een pré.
Ervaring met het rijden met OGS is een pré.
In bezit van OGS+ certificering is een pré.

Ons aanbod:

Een tijdelijke aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Je salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties, maar is minimaal € 2.404,- bruto per maand en maximaal € 3.419,- bij een werkweek van 36 uur. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn conform CAO Ambulancezorg. Een goede pensioenregeling en 13e maand maken ook onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast wordt een laptop en een telefoon ter beschikking gesteld.
De eventueel voor de functie benodigde scholing en daadwerkelijke inzet wordt waar mogelijk afgestemd op jouw talenten, ambities en competenties.

Reageren:

Voor mee informatie kun je contact opnemen met Gjalt van der Zee, Programma Coördinator Leren en Ontwikkelen via 06-22387948.

Je kan uitsluitend reageren via deze link: http://bit.ly/2LsATTR 

Solliciteren kan tot en met 8 januari 2019. Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.
 

De gesprekken vinden plaats op 14 januari 2019 in de middag. Een assessment maakt ook onderdeel uit van de procedure en dat zal bestaan uit de volgende onderdelen:

Laten zien van je eigen rijvaardigheid (21 januari 2019)
Les voorbereiden en geven in de auto (23 januari 2019)
Theorieles geven van 10-15 minuten (23 januari 2019)
Talenten- en drijfverenanalyse (online)

Axira