Kalibratieweek voor Drentse en Friese ambulances | 12-11-2018

De kalibratieweek zit er weer op! Vorige week zijn alle ambulances van UMCG Ambulancezorg uitvoerig gecheckt. De ambulances uit Drenthe en Friesland zijn stuk voor stuk op alle fronten gecontroleerd. Door de controle en de updates kunnen de ambulancemedewerkers weer kwalitatieve en goede zorg leveren in hun gecontroleerde ambulance.

Ieder jaar wordt aan het begin van november de kalibratieweek uitgevoerd. We zijn vorige week gestart in Drenthe in een loods vlakbij het hoofdkantoor in Tynaarlo en halverwege de week waren de voertuigen van Friesland aan de beurt bij de ambulancepost in Leeuwarden.

De ambulances worden als een lopende band gecontroleerd door medewerkers van UMCG Ambulancezorg, maar ook door leveranciers. De leveranciers van medische apparatuur controleren de werking en maken van elk instrument een rapport. Naast de standaard werkzaamheden, zoals het uitvoeren van updates, zijn er ook extra werkzaamheden uitgevoerd. Dit jaar zijn onder andere de bloedsuikermeters vervangen en nieuw dit jaar werden de ambulances ook van buiten en binnen gewassen voordat het voertuig weer terugging in de dienst. Om ervoor te zorgen dat er tijdens de kalibratie genoeg bezetting was om goede zorg te kunnen blijven leveren, werken wij nauw samen met Meldkamer Noord-Nederland.

Axira