Ambulancepost Dwingeloo verplaatst naar Dieverbrug | 17-02-2012

De ambulancepost in de oude brandweerkazerne van Dwingeloo is verhuisd naar een nieuwe huisvesting op het bedrijventerrein in Dieverbrug. Voor de bewoners van Dwingeloo betekent het dat minder vaak een ambulance met zwaailicht en sirene door het dorp rijdt.

De ambulancepost in de brandweerkazerne Dwingeloo is vanaf het begin altijd een tijdelijke huisvesting geweest, terwijl gezocht werd naar een zo goed mogelijke locatie in het verzorgingsgebied. Belangrijk punt hierbij is dat binnen zo kort mogelijk tijd zoveel mogelijk mensen bereikt kunnen worden. Vanuit Dieverbrug kunnen binnen korte tijd meer mensen worden bereikt dan vanuit de tijdelijke locatie in Dwingeloo. Ook dorpen als Wilhelminaoord en Zorgvlied zijn vanuit de nieuwe locatie sneller te bereiken.

De post beschikt over 1 ambulance die 24 uur per dag bemand is. De komende jaren blijft UMCG Ambulancezorg goed in de gaten houden of Dieverbrug de meest centrale locatie is om er voor te zorgen dat de ambulancezorg in vooral Westerveld optimaal gewaarborgd blijft.
De ambulancepost Dieverbrug is uitgevoerd in een nieuwe bouwwijze, die het mogelijk maakt om het geheel relatief eenvoudig te verplaatsen, wanneer in de toekomst blijkt dat door gewijzigde omstandigheden in het gebied vanaf een andere locatie de zorg aan zoveel mogelijk mensen sneller kan worden verleend.

Post Dieverbrug_groot

Axira