Oude ambulance voor tweede kans in Hongarije | 15-10-2018

UMCG Ambulancezorg heeft een ‘oude’ ambulance geruild met de Hongaarse organisatie SARA voor KIKA-beren. De KIKA-beren worden gegeven aan kinderen die betrokken zijn geweest bij een ongeval of een andere vervelende situatie. De geruilde ambulance krijgt een nieuw leven in Hongarije waar die nog een aantal jaar ingezet kan worden. Met behulp van de ambulance is het mogelijk voor SARA om onder andere gezondheidszorg aan te bieden aan de armsten in Oost-Europa.

CUC helpt SARA
Een aantal maand geleden zocht CUC (Colmschate Ukraïne Contact) contact met UMCG Ambulancezorg. CUC organiseert werkreizen voor jongen naar het westelijk deel van Ukraine met als doel om Nederlandse jongeren in contact te brengen met Oekraïense jongeren en te helpen met het opknappen van bijvoorbeeld een school of verblijf. Tijdens een van de laatste reizen van CUC zijn ze in contact gekomen met de organisatie SARA (Sharing America’s Resources Abroud). Deze organisatie heeft onder andere als doel om gezondheidszorg aan te bieden aan de armsten in Oost-Europa. SARA heeft in Hongarije een kliniek opgezet, daar kunnen ze diagnoses en eenvoudige ingrepen realiseren. Medewerkers van SARA bij deze kliniek hebben de beschikking over een ambulance om patiënten te vervoeren. Een ambulance die eigenlijk volgens de wet van Hongarije niet meer ingezet mag worden met een leeftijd van bijna 15 jaar.

CUC is daarom op zoek gegaan naar een ‘oude’ ambulance die voor de Nederlandse wet te oud is om de weg op te gaan. Dat was voor UMCG Ambulancezorg een kans om een goede bijdrage te leveren aan deze organisatie en een van de ‘oude’ ambulances over te dragen.

KIKA-beren voor de ambulance
In ruil voor de ambulance zijn KIKA-beren aangeschaft. Deze beren hebben ze begin oktober op het hoofdkantoor in Tynaarlo afgeleverd. UMCG Ambulancezorg heeft in totaal 125 beren in ontvangst mogen nemen! De ‘oude’ ambulance wordt inmiddels goed in gebruik genomen door SARA.

Foto: Oude ambulance in Hongarije bij SARA

 

Foto: Overdracht KIKA-beren in Tynaarlo

 

Axira