P&O UMCG maakt kennis met UMCG Ambulancezorg | 18-07-2018

Als organisatie staan wij voor goede zorg. Dit doen wij door vakkundig personeel en mooie samenwerkingen met verschillende organisaties die ook de patiënt op 1 hebben. Op maandag 16 juli hebben wij een van deze organisaties bij ons op bezoek gehad. De P&O afdeling van ons moederbedrijf het UMCG kwam bij ons langs om meer te leren over de ambulancezorg.

De middag werd afgetrapt met een presentatie van onze bestuurder Tjerk Hiddes. Hij vertelde over het ontstaan van UMCG Ambulancezorg, onze ambulanceposten- en voertuigen, de duurzaamheidsvisie van de organisatie en over onze waardevolle relatie met het UMCG.

Onze P&O afdeling ging in de middag in gesprek met de P&O afdeling van het UMCG. De verschillen en overeenkomsten werden mooi inzichtelijk tijdens de gesprekken. Onderwerpen als samenwerkingen in de keten, de arbeidskrapte in de zorg en de duurzame inzetbaarheid van het personeel kwamen aan bod.

De middag werd afgesloten met een kijkje in de traumahelikopter, de ambulance en de GGB bus. Daarnaast hebben twee van onze geweldige ambulanceverpleegkundige een BHV cursus gegeven, waardoor er nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen op straat. Want de eerste goede zorg is ontzettend belangrijk!

Axira