UMCG Ambulancezorg krijgt elektrische dienstwagen bij ambulancepost in Sneek | 06-07-2018

Vandaag heeft de ambulancepost van UMCG Ambulancezorg in Sneek een elektrische dienstwagen gekregen. Dit past bij de missie van UMCG Ambulancezorg om uiterlijk 2025 energieneutraal te zijn. Met de komst van de elektrische Renault Zoë is er weer een stap gezet in de duurzaamheidsambitie van UMCG Ambulancezorg, maar ook in die van Fryslân.

De ambulancepost in Sneek is gevestigd bij het Antonius Ziekenhuis. Hierdoor is er al een nauwe samenwerking op het gebied van de acute zorg. Deze samenwerking breiden wij nu ook duurzaam uit. Antonius Zorggroep wil graag meewerken aan de duurzaamheidsambitie en heeft een laadpaal aangeboden voor de dienstwagen van de ambulancepost. Dit is een mooie en duurzame samenwerking.

UMCG Ambulancezorg is verantwoordelijk voor ongeveer 3 miljoen kilometers op jaarbasis, verbruikt  ongeveer 375.000 liter diesel per jaar en heeft een CO2 uitstoot van ongeveer 1,7 miljoen. Het is tijd om nú de verantwoordelijkheid te nemen en een actieve bijdrage te leveren aan de schone leefomgeving van iedereen en zeker ook voor de toekomstige generaties.

Axira