Psycholance in Drenthe al een half jaar actief | 29-03-2018

Op vrijdag 23 maart is de halfjaarlijkse evaluatie van de Psycholance in Drenthe aangeboden aan de burgemeester van Hoogeveen, Karel Loohuis en aan de voorzitter van het landelijk Schakelteam “personen met verward gedrag”, Onno Hoes.

Op 14 augustus 2017 is de pilot voor de Psycholance gestart in de provincie Drenthe. Deze pilot is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de Politie Noord Nederland, de GGZ Drenthe, de oGGZ, de gemeente Assen, de Meldkamer Noord-Nederland en UMCG Ambulancezorg. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat er correct en humaan vervoer is gerealiseerd voor personen met verward gedrag.

Deze pilot laat zich kenmerken als “Learning by doing”. Binnen de borgingsgroep, bestaande uit deelnemers van die betreffende zorgketen, zijn leer- en verbeterpunten bij elkaar gekomen. Deze punten hebben inmiddels geleid tot verbeteringen of aanpassingen. Een van de aanpassingen is bijvoorbeeld dat de inzettijden zijn verruimd naar 13.00 tot 22.00 uur. In dit eerste halfjaar is de Psycholance al 305 keer ingezet.

Lees hier het rapport.

Axira