Burgemeester Marco Out geeft startsein fietsverlichtingscampagne | 19-10-2017

Op donderdagochtend 19 oktober gaf burgemeester Marco Out, tevens voorzitter van Veiligheidsregio Drenthe, het startsein van de fietsverlichtingscampagne in Drenthe. Hij deed dat op het Vincent van Gogh college, locatie Lariks, in Assen. ’s Ochtends vroeg stonden de brandweer, politie, ambulancezorg en wegbeheer met dienstvoertuigen en zwaailichten op het schoolplein. Ze deelden voorlichtingsfolders en fietslampjes uit aan de leerlingen en gingen met hen in gesprek om te vertellen hoe belangrijk het is om goede fietsverlichting te hebben. De hulpverleners deden dat die dag ook op 40 andere locaties in de hele provincie.     

Hulpverleners komen in het donker geregeld fietsers tegen zonder goede fietsverlichting. Dat is gevaarlijk, voor de fietsers zelf en ook voor de hulpdiensten die bij een spoedgeval snel ter plaatse moeten zijn. De hulpdiensten roepen daarom samen met het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe iedereen op om te zorgen voor goede verlichting op de fiets. Ze richten zich vooral op de jongere fietser, omdat zij zich minder bewust zijn van de gevolgen.    

Campagne
De acties in Drenthe sluiten aan bij de landelijke fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op’ die begin oktober van start ging. Kijk voor meer informatie op www.veiligbereikbaardrenthe.nl/veilig-gedrag/Campagnes/ik-val-op. 

Axira