Geen solo-ambulances meer in Drenthe | 28-08-2015

UMCG Ambulancezorg heeft besloten de solo-ambulances in Drenthe per 1 oktober uit bedrijf te nemen. Bij elke acute hulpvraag zal vanaf dat moment de “gewone” spoedambulance in actie komen.
UMCG Ambulancezorg beschikt al enkele jaren over een aantal ambulances waarmee één verpleegkundige snel ter plaatse kon zijn om eerste hulp te verlenen. De drie solo-ambulances waren niet geschikt voor patiëntenvervoer. Het ging om twee auto’s en een ambulancemotor.

Bij de invoering van de solo was het streven van UMCG Ambulancezorg om in Drenthe een intensieve samenwerking met onder andere huisartsen, verpleeghuizen en thuiszorg te ontwikkelen. De solo's zouden zich daarnaast toeleggen op het verlenen van eerste hulp ter plaatse en daarmee de inzet van de spoedambulances ontlasten. De samenwerking met partners in de zorgketen heeft helaas onvoldoende vorm en inhoud gekregen om het voortbestaan van de solo’s in de huidige vorm te rechtvaardigen.

De verpleegkundigen van de solo-ambulances zijn na 1 oktober weer volledig actief op de spoedambulances. De ambitie van UMCG Ambulancezorg om samen met ketenpartners tot steeds betere samenwerkingen en oplossingen in de zorglandschap van de toekomst te komen, blijft.

Beluister directeur Roelof Schoonbeek bij Radio Drenthe

Axira