Nieuws

Jaarverslag 2018

Hierbij bieden wij u het jaarverslag 2018 aan van UMCG Ambulancezorg.
Lees meer...

Zichtbaar beter

Hulpverleningsvoertuigen van de overheid krijgen een nieuw uiterlijk vanaf 16 april 2019 om nog beter zichtbaar te zijn. De bekende strepen van politie, brandweer en ambulance, ook wel striping openbare orde en veiligheid (OOV-striping) genoemd, worden vernieuwd. Daardoor zijn de strepen ’s nachts nog duidelijker te zien. Ook de OOV-striping op voertuigen van de Koninklijke Marechaussee, Reddingsbrigade Nederland, Veiligheidsregio’s en Defensie wordt aangepast.
Lees meer...

Noordelijke ziekenhuizen en ambulancediensten gaan samen personeel werven en opleiden

De bestuurders van negen ziekenhuizen en drie ambulancediensten uit Drenthe, Friesland en Groningen hebben op 5 april 2019 een intentieverklaring ondertekend. Doel: blijven beschikken over voldoende kwaliteit, potentieel en voortgang van de zorgberoepen in onze provincies. We doen dit o.a. door gezamenlijk te werven en opleiden, onder de noemer: ‘Zorg voor het Noorden’. De achterliggende gedachte is dat Noord-Nederland zo ook in de toekomst de beste (ziekenhuis-)zorg kan blijven bieden.
Lees meer...

Noord-Nederlandse ambulancediensten krijgen identieke spoedkoffers

Vanaf april 2019 gaan de drie ambulancediensten Ambulancezorg Groningen, Kijlstra ambulancezorg en UMCG Ambulancezorg werken met eenzelfde spoedkoffer op de ambulances. Een spoedkoffer bevat de medische hulpmiddelen waarmee ambulancehulpverleners dagelijks werken. Tijdens een grootschalig incident of tijdens burenhulp kunnen de ambulancehulpverleners in het noorden nu sneller en beter samenwerken omdat de nieuwe spoedkoffers identiek en uniform zijn ingedeeld.
Lees meer...

Axira