Open Dag ambulancepost Emmen | 18-10-2016

Op zaterdag 29 oktober opent UMCG Ambulancezorg de nieuwe Ambulancepost Waanderveld in Emmen met een feestelijke Open Dag. Tussen 10.00 en 15.00 uur nodigen wij belangstellenden uit om te zien hoe het voormalige politiebureau is getransformeerd tot een ambulancepost en kennis te maken met het werk van UMCG Ambulancezorg.

Tot voor kort was de ambulancepost in Emmen gevestigd aan de Van Schaikweg. Een nieuwe locatie werd gevonden in het voormalige politiebureau aan de Waanderweg 200. Dit pand is in de eerste maanden van 2016 grondig verbouwd.  Inmiddels zijn vooral de extra garageboxen voor de ambulances van buitenaf goed zichtbaar.

Half september heeft de verhuizing plaats gevonden en daarom nodigen wij belangstellenden uit  om deze prachtige ambulancepost te bewonderen. Tijdens deze dag zijn er verschillende leuke en interessante activiteiten voor jong en oud, zoals reanimeren. We hebben Hartveilig Drenthe uitgenodigd om uitleg te geven over de rol van de burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Indien mogelijk komt ook de ambulancehelikopter van UMCG ambulancezorg zich misschien nog even laten zien. De officiële openingshandeling staat gepland om 11.00 uur.