Nieuwe ambulance naar Terschelling | 27-01-2016

Op vrijdag 29 januari krijgt Terschelling haar nieuwe ambulance. Het gaat om een (uiteraard) vierwiel aangedreven Volkswagen Amarok. De wagen heeft in Finland z'n opbouw gekregen en is de laatste weken door Visser in Leeuwarden afgebouwd. In Scandinavië rijden veel van dit soort ambulances. Terschelling krijgt de eerste van Nederland.

Dit voertuig, dat met het nummer 02152 gaat rijden, vervangt de bijna 20 jaar oude Mercedes ambulance op Terschelling. De Amarok maakt met zijn moderne 4WD techniek meer plaatsen op het eiland bereikbaar. Waar een normale ambulance met vierwielaandrijving blijft steken, kan deze nog een heel stuk verder. De uitrusting is die van een ALS (advanced life support = spoedambulance) met een Stollenwerk brancard. Met dit voertuig kan UMCG Ambulancezorg op Terschelling nog beter zorgen dat iedereen altijd en overal de best mogelijke zorg krijgt.

De nieuwe ambulance vertrekt op donderdag 28 januari met de veerboot van 15.00 uur vanuit Harlingen. Op  vrijdag 29 januari vertrekken de medewerkers van UMCG Ambulancezorg om 9.00 uur met de Amarok vanaf de ambulancepost om het eerste ritje op het strand en door de duinen te maken en het voertuig te leren kennen.

Op donderdag is vanaf 14:00 bij de veerterminal in Harlingen een klein uurtje gelegenheid voor de pers en andere belangstellenden om deze nieuwe, moderne ambulance van nabij te komen bekijken. Op vrijdag kan dat vanaf 09.00 uur bij de Ambulancepost op Terschelling.